Een feestje waar iedereen zich jarig voelt!

De ‘Zevende Hemel’ wordt binnenkort 50, wat maakt haar zo succesvol? Ik besluit zelf maar eens op zoek te gaan naar het antwoord, te kijken en te horen hoe het in de ‘Zevende Hemel’ is.

Op deze 49e ‘Zevende Hemel’ kom ik even na vijf uur, uit stormachtig weer binnen in één en al gezellige warmte. Toch was het niet het omgetoverde Catharijnecentrum dat mij als eerste opviel, hoe feestelijk aangekleed met prachtig gedekte tafels met bloemen het er ook uitziet. Nee, het is de vrolijkheid, het hartelijke enthousiasme en warmte van de aanwezigen wat mij tegemoet komt. Ik krijg meteen zin om aan te schuiven.

gasten

Maar het is pas borreltijd.

Terwijl de meeste deelnemers nog binnen moeten komen, vraag ik rond wat de gasten vinden van de ‘Zevende Hemel’. Eensluidend zijn ze over het heel lekkere eten, maar vooral over de gezelligheid onder elkaar. In de ‘Zevende Hemel’ ontstaan vriendschappen, die zich ook daarbuiten voortzetten. Maar ook de alleengaanden kijken iedere keer weer uit naar de volgende ‘Zevende Hemel’, vertelden ze mij. Mede parochianen, protestanten en niet gelovigen, iedereen is welkom op dit feestje, waar iedereen zich jarig voelt.

vrijwilligers

Het kan ook niet anders, want met hen en voor hen is een fantastisch team van vrijwilligers in de weer. Zoals Alice Ruiter die de blaren op haar hand heeft geschild aan 8 kilo appels of Wim Ackermans die al jaren de gasten bij binnenkomst direct aan een drankje helpt en de sterke armen van Ronald Onderwater: de dames zouden niet weten hoe het anders moest met al die borden, zware pannen en het pureestampen. Het enthousiasme van deze vrijwilligers is niet minder dan dat van de bezoekers. Je krijgt gewoon zin om je handen uit de mouwen te steken, alleen al om er bij te mogen horen.

Ik denk dat ik het antwoord heb gevonden op mijn vraag: “Wat maakt de ‘Zevende Hemel’ zo succesvol?” Het is de wisselwerking tussen vrijwilligers en gasten die de ‘Zevende Hemel’ tot een succes maakt. Beiden brengen enthousiasme, warmte en vriendschap in voor elkaar. Zoals het bedoeld is. Ik ga hier zeker nog eens heen om de essentie van onze geloofsgemeenschap op te snuiven. Heerlijk!

meer-werkVoor het zover is en daarna: wat een werk! Gelukkig helpen ook de lieve ‘stage’ meiden mee.

 

Een bijdrage van Rudi krösschell

Geef een reactie