Gezinsviering met Sinterklaas

In de St Catharinakerk, Barneveld staat vandaag, 4 december een speciale viering op het programma. Antoinette Bottenberg had ons al uit de doeken gedaan dat het thema ‘verwachting’ van Advent en Sinterklaas zo aardig combineert in de uitleg aan kinderen (zie ook).

Hoewel ik niet tot de doelgroep behoor, ga ik op de 3e rij zitten, om niets te missen.

Zonder koor of orgelklanken staat Antoinette voor ons, zij neemt ons mee in het verhaal van Advent onder begeleiding van de kinderen met hun Adventslied, terwijl Terry de 2e Adventskaars aansteekt.

sint-asint-3

 

 

Maar hoe lang houd je de aandacht vast als er plots op de deur geklopt wordt en de Pieten vrolijk binnen komen?

Ze trekken van de ouderen minstens zoveel aandacht als van de kinderen, hetgeen Sinterklaas dan ook fijntjes opmerkt: “dag lieve kleine kinderen, grote kinderen en … hele grote kinderen”.

Wij zijn allemaal welkom en zo hoort het ook.

 

Het is gezellig. De kinderen zingen, lezen een gedicht voor en we bidden samen.

sint-b

Toch blijft het bovenal heel spannend, die Pieten zo dicht bij.

sint-6

 

Geweldig te zien hoe blij de kinderen de door hen meegebrachte cadeautjes voor de kinderen van de voedselbank inleveren bij de Pieten. 

De omgekeerde wereld?

Wel nee. Geven is minstens zo leuk als krijgen.

 

 

 

 

 

Ter afsluiting leest Margje een gedicht.

sint-7

Zo komt er een einde aan een knap gecombineerde viering waar de kinderen centraal staan, maar ik – en de andere oudere kinderen – ook van genoten hebben.

Tot slot op naar het Catharijnecentrum, waar Sinterklaas nog voor iedereen tijd heeft en de Pieten verrassingen uitdelen. Dan eindigt het als vanouds: dag Sinter Klaasje, daa-ag, daa-ag …sint-c

Ik voeg daar nog aan toe: bedankt Antoinette, Margje, Carina  en al die anderen die zich weer geweldig hebben ingezet. Samen voor elkaar, wat is het mooi!

Geef een reactie