Is interpretatie van de waarheid goed of slecht?

 

Om ½ 7 ontbijt op tafel, krant in de hand, lees ik een kop “waarheid is zoals wij hem interpreteren”. Hoe kan dat nu, vraag ik mij af?

Aan het einde van de dag kijk ik nog even naar Pauw, die op zijn bekende manier dramt om gelijk te krijgen, dit keer over de Bijbel, die vol staat met geweld, oproept tot geweld. Een dominee aan tafel doet zijn best dit te relativeren door op de tijdgeest en op de 95% vrede- en liefdevolle verhalen in de Bijbel te wijzen. Maar Jeroen Pauw dramt maar door.

Geërgerd doe ik de TV uit en kijk nog even maar mijn mail.
Ik zie een berichtje, “lees dit”.

Het is een artikel van Paus Franciscus. Over de Bijbel. Wat een timing! Ik lees en denk: “Interpretatie is goed, als je het met een liefdevol hart doet” en ga blij en vredig slapen.

Rudi Krösschell

Geef een reactie