De familiekalender ligt op tafel

door: Daniëlle Visser-van Rossum

De Lucasbrief, de Info St. Catharina Barneveld/Voorthuizen en de laptop met geopende digitale nieuwsbrief van de Lucasparochie locatie Barneveld erbij. En dan is er ook nog het programma boekje samenspraak om niet te vergeten.

Even een uurtje voor mijzelf, lezen, kijken wat voor bijzonderheden er geschreven zijn, welke activiteiten er georganiseerd worden en ook belangrijk, hoe laat de vieringen zijn.

Die wisselende tijden lijken lastig maar dit hebben wij ontdekt met een gezin met pubers: Bij vroege viering mogen zij lekker uitslapen en kom ik thuis als de brunch klaar is. Bij een late viering ontbijten wij eerst met zijn allen en een grotere kans dat de jeugd mee gaat naar de kerk.

Eerst blader ik de Lucasbrief globaal wat door, soms blijf ik even lezen en voel iets wat enthousiasme genoemd kan worden. Iets wat mijn aandacht trekt, inspireert, een mooie afbeelding, iets wat mij roept.

Best moeilijk om keuzes te maken, ik richt mij nu even alleen op de weg naar Pasen.

Een datum check ik op de familiekalender, ja dan kan ik, as/woensdag. Een vriendin appt wie gaat er mee?

De zeven kruiswoorden, drie avonden in Leusden met diaken Rini Bouwman, lijkt mij ook een mooie voorbereiding op Pasen.

Nu nog even aanmelden bij het secretariaat St. Lucas parochie, al snel daarna krijg ik een allervriendelijkst bericht dat mijn aanmelding genoteerd is.

Dat uurtje is ineens voorbij, ik plak er nog een uurtje aan vast want er is zoveel aanbod. Mijn aandacht ebt een beetje weg, genoeg zo.

De Lucasbrief en Info belanden in de krantenbak, recht op aan de zijkant zodat ik niet hoef te zoeken als ik nog even een momentje heb.

Uit de Nieuwsbrief haal ik nog de vrijwilligersavond in de vastentijd, niet vergeten natuurlijk. Staat ook genoteerd, en aangemeld, dat zie ik op mijn kalender want dan plaats ik er direct een kruisje bij+. Soms weet ik het niet meer, waar heb ik het ook alweer gelezen? Hoe laat begint het, waar is het. Alles noteer ik nu direct op de familie kalender, in mijn eigen vakje.

Het was allemaal goed verzorgd, stamppot met rookworst, speklapjes, drankjes en hapjes. Het was toch vasten? Ik laat mij nog een 2e keer opscheppen want er is zo veel over. Klein beetje maar, ik laat mij verleiden. Had ook nee kunnen zeggen, mijn geweten sus ik, morgen beetje minder, ++— iedereen heeft zich zo uitgesloofd. En vasten doe je toch in stilte, zo dat niemand het ziet, dat doe je voor je zelf hoorde ik laatst in een viering, of…….

Een vriendin stuurt een appje, komen jullie ook naar het concert op 18 maart om 14.30 in de Catharina kerk?

Staat genoteerd, met een +

Nu is de gedachte, denk ik alleen aan mijzelf? Hoe zit het met de ander, de naaste? Gaan er nog meer naar de 7 kruiswoorden (zie pagina 9 Lucasbrief febr.-mrt.)?

Wil er iemand meerijden, hoe kom ik daar achter?

Wat als je oud bent en geen digitale communicatie middelen of vervoer hebt, durf je dan te vragen?

Leusden, 20 februari de eerste twee van de zeven kruiswoorden, we waren met drie vrouwen  uit de hele Lucasparochie.

Rini Bouman had zich goed voorbereid. Mooie muziek, teksten uitgeprint, al luisterend, mediterend en pratend is de avond zo om.

Thuis luister ik op You tube naar de muziek  van Haydn en Heinrich Schütz -‐ Die sieben  Worte Jesu Christi am Kreuz. Ik kan de slaap nog even niet vatten, de woorden klinken nog na.

De volgende data zijn 6 en 13 maart. Als er iemand is die mee wil rijden vanuit Barneveld, bel gerust 0342-417723

 

 

 

Geef een reactie