Een prachtformule

door Rudi Krösschell

Aan zo’n 50 of meer mensen vertel ik dat ze wakker, oplettend moet blijven. Als je even niet oplet, begrijp je niet wat je ziet. Deze ‘waarschuwing’ is in het bijzonder voor de ca 40 aanwezige die vooraf zich hebben laten verwennen door de crew van de 7e Hemel. Waar die de energie vandaan halen weet ik niet, maar het 3-gangen menu was geweldig. De wijn vloeide, Arie las een gedicht voor en Riet was aanstekelijk in haar enthousiasme, zoals ze de gangen aankondigde. Het was dan ook een geweldig idee om geen broodjes met soep maar aan prachtig geschikte tafels, gezellig en lekker met elkaar te eten, te babbelen, te genieten. En dat voor 5 euro!

IMG-1367

Na een kort intermezzo (er moet ook afgeruimd worden) samen naar ‘Pay it forward’ kijken. We hebben een reputatie goede films uit te zoeken, met een boodschap en deze Oscar-winnende film is geen uitzondering. De enige dissonant is het einde, ik ‘moet’ dan wat zeggen, kijk al die mensen aan die met brok in de keel, vochtige ogen mij aanstaren. Want je kunt het licht aan doen, maar daarmee zijn ze niet terug in het hier en nu. Dan pakken we een glaasje, een knabbeltje en gaat iedereen wat napraten over de film, de boodschap is aanleiding weer eens goed na te denken waar het leven over gaat.

Terwijl ik dat zo aanschouw denk ik: ‘wat een prachtformule’. Zouden we veel vaker dan 2 maal per jaar moeten doen. Ons ook openstellen voor niet kerkleden, gewoon met regelmaat een mooie avond organiseren met een boodschap waarover je samen kunt praten. Zo eenvoudig kan het zijn.

voor meer foto’s:  zie hier

Geef een reactie