Heerlijk zo’n parochie

door Rudi Krösschell

Ik geef toe dat ik verknocht ben aan onze St.Catharinakerk, onze geloofsgemeenschap met al haar warmte, het koor … het is gewoon fijn daarbij te mogen horen. Natuurlijk besef ik dat we een onderdeel van een wereldkerk zijn, met tradities, geestelijk rijkdom en ontelbare faciliteiten. Wanneer ik bijvoorbeeld de nieuwsbrief van het Bisdom of van Berne krijg, dan is er een enorm aanbod maar meestal niet naast de deur, dan vind ik het jammer dat ik zo weinig tijd heb. Zo vergeet ik wel eens dat we onderdeel zijn van de St.Lucas parochie, gewoon parochianen dus. Ook daar wordt van alles georganiseerd, alleen de communicatie daarover …

_DSC5947
Zo werd ik door Daniëlle Visser er op attent gemaakt dat Rini Bouwman 3 avonden organiseerde over de 7 laatste woorden van Jezus. Het stond in de Lucasbrief, toch was het mij ontgaan. Wel was ik op een e-mail uitnodiging ingegaan om een aantal workshops te volgen, die door de Pastores georganiseerd werden. Gelukkig kon ik nog meedoen aan de avonden van Rini Bouwman en zo kan het verkeren dat ik in korte tijd 3, 4 keer in Leusden was, daar allerlei lieve aardige mensen ontmoette, mede parochianen. Zo ervoer ik dat het ook heerlijk is deel uit te maken van een Parochie en zo dichtbij. Ik hoop dat ze nog veel vaker zulke interessante avonden en ochtenden organiseren, dat stimuleert het Parochie-gevoel.

Geef een reactie