Bedankt, Riet van Koert!

_DSC5575

door: Jan en Thea Pieterse

Decennialang was Riet van Koert zeer actief bezig in onze geloofsgemeenschap.

Vanaf de jaren ’80 bij pastoor Jan Onland, waar ze samen met haar man Rienus wekelijks de pastorie op orde hield. Gelijktijdig verrichtte zij in Odulf allerlei kosteractiviteiten; ze waren feitelijk altijd thuis, dus gas/elektra/wateropnemers en brandslangcontroleurs wisten hen ‘blindelings’ te vinden en het hek werd altijd tijdig geopend. Ook organiseerden R&R  kaartavonden; we kunnen het ons allemaal nog herinneren. In de jaren ’90 kregen ze voor al hun vrijwilligerswerk de Willibrordpenning.

Na het overlijden van Rienus in 2007, pakte Riet de draad al snel weer op. De kaartavonden gingen door evenals het kosteren in, en schoonhouden van Odulf. Dat alles al of niet met ondersteuning van zoon Richard en schoondochter Gera.

Van lieverlee ging ze ook liturgieboekjes vouwen in Barneveld en de info. Ze nam ze dan mee naar Odulf; handig toch!

Ze is nu 85 jaar en de laatste tijd ging het niet meer zo goed. Het gaf de kinderen zoveel zorgen dat besloten moest worden haar op te laten nemen in een zorginstelling, waar men beter voor haar kan zorgen.

Riet bedankt! We konden altijd op je rekenen.

 

 

Geef een reactie