Palmpasen

Palmpasen         –      begin van de Goede Week

door: Margje Hengeveld

Zaterdagmiddag 24 maart hebben we onder het genoot van limonade, koffie en thee ( + een paaseitje) met vier kinderen gezellig de Palmpasenstokken versierd.

Allerlei elementen van de Goede Week komen terug in de stokken. Het kruis van Jezus, 30 rozijntjes als de zilverlingen die betaald zijn voor de uitlevering van Jezus, 12 pinda’s in dop vanwege de 12 apostelen. Het haantje: ‘nog voor de haan 3 keer gekraaid heeft heb je mij 3 keer verloochend. De citroen staat voor het zuur dat Jezus aan het kruis aangeboden kregen om te drinken. En de eieren voor het nieuwe leven, de opstanding van Jezus en de verlossing daarmee voor ons mensen.

Zondag 25 maart hebben de kinderen samen met Antoinette in processie door de kerk gelopen en hebben ze palmtakjes uitgedeeld.  Het was een kleurrijk geheel en een mooie viering waarin Antoinette de kinderen betrok in de viering door met hen in gesprek te gaan, een voorbeden te laten bidden, ze uit te nodigen op het priesterkoor om samen het ‘Onze Vader’ te bidden en de kinderen met de ‘vredeswens’ de kerk in te sturen.

DSC02547

Een mooi begin van de Goede Week. Een feestelijk begin zelfs van een week die zo intensief, zo intens is als je het helemaal beleefd, dag voor dag. Het Feestmaal dat het Laatste werd. Het innige verzoek om te waken met Hem, wat ook aan ons vandaag de dag nog gevraagd wordt. Val alsjeblieft niet in slaap, blijf bij Mij!

We kunnen niet voorkomen dat Hij gekruisigd wordt. Het enige wat we kunnen doen is bij Hem blijven. Hem trouw blijven tot het uiterste toe.

Hij die zijn leven heeft gegeven, zal opstaan! Dan kan het Pasen worden.

 

Zalig Pasen!

Geef een reactie