71e Zevende HEMEL

 

door Riet Borsboom

Het is 24 maart 2019. weer een speciale 7e hemel.

Diny was verhinderd (een lang weekend met haar zoon uit ) en daarvoor in de plaats heb ik Greet Ploegstra gevraagd om te komen helpen.

 

Ellen belde de dag ervoor op om te vertellen dat haar zus een oog-probleem had en dat zij,  Ellen,  bij haar moest zijn…. Ellen vroeg al : ” kunnen jullie het aan?  ”  en wij vertrouwden op onszelf….

Tot overmaat van ramp liet Jan Prein ons weten dat hij naar de verjaardag van zijn schoondochter behoorde te gaan. .. Uiteraard Jan…. maar hij kwam wél de sperziebonen punten …. Jan ging halverwege de sperziebonen punten toch weg , anders werd het te laat. ..

Weer iemand minder

Greet had al eerder aangegeven dat ze graag wat meer wilde worden ingeschakeld als vrijwilliger,  dus ik heb graag gebruik van haar gemaakt.
Ze ging als een “witte tornado ” door de keuken,  sopte, boende,  kortom: ze was zeer welkom…. ze kon overal inspringen en rond 4 uur zaten we al aan de WIJN met Calimero’s…  Zie foto’s. ..

Zaterdag het ijs gekocht en als verrassing blijkt de koelkast in de keuken een  vriesvak te hebben.  Makkelijker. …

HET DINER
Alles loopt op rolletjes,  Margreet maakt mooie bloemenvaasjes van nieuwe flesjes uit Barney  (idee van Gerard)
en dankzij Els zijn  de Calimero’s al klaar (heeft Els thuis al gemaakt )…

Iedereen smult….. Arie’s gedicht is leuk, en dan het TOETJE. ..
Wij maken de Hertogh is – bakken open en alles is GESMOLTEN. …niet gevroren. …
Wij besluiten het op te biechten aan de gasten en wat blijkt : ze vinden het gesmolten toetje lekkerder dan als het ijs was geweest…

De reacties waren weer super,  dankbaar,  enthousiast en blij.  Er ware nog koffie drinkers,  Arie bracht zijn vriendinnen weer naar huis  ( een mevrouw wilde eerder en apart thuisgebracht worden. .. allure…) daarna nog 2 en de afwas en opruimen en napraten….

Ik heb 19 theedoeken meegenomen, zijn al gewassen en gestreken. .

 

DE VOLGENDE 7E HEMEL IS OP ZONDAG,  5 MEI 2019….  geef je op tijd op…

Groetjes van Riet