75e 7e Hemel

De meloenschijven en heerlijke ham staan klaar op de bordjes, Z75 jaarwijn- en waterglazen op tafel, prachtig geschikte  bloemen tussenin;   alles ademt een feestelijke sfeer want het is vandaag natuurlijk FEEST. Voor de 75e keer Zevende hemel diner.
Vanuit mijn ooghoek zie ik op het kerkplein al een paar gasten op een bankje zitten, heerlijk in het zonnetje, wachtend op 5 uur….dan begint het.
Ze weten nog niet dat we enorm verwend zijn door Choco &Zo , Marc en Christa hebben ons GRATIS chocolade flikken aangeboden en ook nog eens overheerlijke bonbons als afsluiting van dit speciale diner.
Het wordt weer bijzonder gezellig… de gasten begroeten elkaar hartelijk,  de crew heeft alle zeilen bijgezet en het menu bestaat, behalve die meloen /ham,  uit beenhammetjes,  sperzieboontjes met spekjes, komkommmerstukjes,  Gerjanne ’s speciale aardappelpuree .. het wordt rustig aan tafel door het ” stille genieten..”.

zchoco 75 keer
Arie leest tussen de gangen weer zijn verhaal voor en daarna tijd  voor hèt toetje. .. ijs…héél veel aardbeien. .slagroom en als decoratie de 75 chocoladeflik van Choco & Zo. ..
Applaus voor deze lieve actie… er gaat een bedankkaart rond en alle gasten schrijven een bedankje.
Bij Choco & Zo hangt de kaart nu in de winkel .
zMarc_en_Christa_210x210-equal

 

Marc en Christa van Choco & Zo
Dankjewel allemaal, ook mijn Zevende hemel medewerkers; jullie hebben een lintje verdiend.

 

 

 

En … ook de 74e Hemel was geweldig

Dit keer was het een diner met wat speciale verrassingen . Om 5 uur was er een  plechtig Lof, een Aanbidding als voortzetting op de H.Eucharistieviering van die ochtend. Sacramentsdag,  ja…. daar hadden we niet aan gedacht.
Maar…. wel 10 gasten zijn eerst naar de kerk gegaan hebben het H.Lof  mee beleefd. ..
In die tussentijd kwamen de andere gasten binnen en hebben gezellig zitten babbelen.

Om half 6 was de viering voorbij en gesterkt kwam men smullen.

Wat hebben we hard gewerkt ;  zonder Ronald,  zonder Diny, zonder Jan P…. ze hadden allemaal hun eigen reden om er niet te zijn.
Annie D. was er wel en die kan toch helpen. .. een tornado zegt men wel eens.

Maar het was weer een geweldig feest… we zouden pilav maken maar onze chef Gerjanne  durfde dit niet aan; het was een recept van Diny en die was er niet…. Gerjanne heeft geïmproviseerd met de al eerder bestelde hoeveelheid  shoarma vlees en dat werd me toch verrukkelijk. ..  veel champignons,  paprika’s,  iets ui… kerrie…..
Dat kunnen we aan Gerjanne wel overlaten.

Eerst het voorgerecht natuurlijk; het idee van Alice… een rundvleessalade-schuitje vooraf.
Daarna het vleesgerecht, rijst, snijboontjes met veel roomboter en nootmuskaat en de perziken  die we al besteld hadden voor de pilav.

Arie’s verhaal was hilarisch…. we zagen de situatie voor ons  (op een camping komen  nieuwe,  veeleisende gasten…).

Als toetje was er een grote watermeloen-plak met blauwe bessen en een toefje slagroom. Koffie toe voor diegenen die nog niet naar huis willen.