Afscheid Margje

‘Afscheid nemen bestaat niet

Ik ga wel weg maar verlaat je niet’

(Marco Borsato)

Dat is een waarheid die voor mij nu heel erg dicht bij komt. Na 9 jaar ga ik echt afscheid nemen van de pastoraatsgroep (PG). Sommigen kunnen het niet geloven. Anderen weten het misschien nog niet. Maar het is echt zo. Op 1 februari loopt mijn termijn af.

In het najaar van 2009 werd ik door Riet Borsboom gevraagd om in de PG te komen. Irene Leliveld, José Versteeg en Riet vormde toen de PG en Ans Luiten was notulist. In januari 2010 werd ik uiteindelijk officieel lid van de PG en in de viering van 28 februari kreeg ik van Ben Piepers de zegen voor het werk dat me te wachten stond. Toen kon ik beginnen! Nou ja, beginnen? De eerste tijd voelde ik mij een groentje tussen de grote. Voor mijn gevoel wist ik niks en moest ik veel leren. De parochianen, Riet, Irene en José waren geduldig met mij zodat ik de kans kreeg om te onderzoeken, te ervaren en te leren. Het was mooi om te zien dat je als team met elkaar veel kunt bereiken. Hoe je als PG verbindend kunt zijn voor de mensen uit de geloofsgemeenschap. Vanuit de PG heb je  een redelijk overzicht op wat er allemaal gebeurt en moet gebeuren. Zie je ook hoeveel mensen er in de geloofsgemeenschap vrijwillig aan het werk zijn.

Ik ben dankbaar en blij voor hetgeen ik heb mogen doen en heb kunnen betekenen. Dankbaar voor de prettige en fijne samenwerking met heel veel mensen uit onze gemeenschap. Het is een ervaring geweest die ik beslist niet had willen missen. Het heeft me mede gevormd tot de persoon die ik nu ben.


Daarom: Dank aan u allen! Het is een echte, mooie tijd geweest!

En nu:

Hoop ik echt dat er mensen opstaan die het stokje over gaan nemen, die deze mooie uitdaging van ons gaan overnemen, want Ans Luiten stopt ook op 1 februari.

Mensen het is mooi werk! Je hoeft het niet allemaal te weten. Je mag vragen, leren, groeien. Het belangrijkste is: liefde voor je geloof, de parochie en de mensen! En boven al vertrouwen op de God de HEER! Hij zal je leiden!

‘Ik ga wel weg maar verlaat je niet’!

We gaan elkaar zeker nog zien en ik hoop nog een tijd actief te mogen blijven voor onze lieve, leuke jeugd/jongeren.

Lieve groet en Gods zegen voor u allen!

Margje Hengeveld-Vogels