Alpha cursus

alphavan de redactie

De Alpha cursus is van start gegaan. Een eerste keer voor ons. We organiseren deze Cursus samen met de Simpelkerk (Gereformeerde kerk Vrijgemaakt). Je kunt er over lezen op de website ‘barneveldzoekt’, maar als je er niet bent geweest dan weet je het niet echt. Dus hebben we een aantal van onze parochianen gevraagd wat ze er van vonden die eerste keer.

Marja Fransen, die op maandag de Alpha cursus volgt vertelde ons:

“Afgelopen maandag was de eerste bijeenkomst van de maandagavondgroep van de Alpha. Best wel spannend! Hoe zal het gaan? Wat kunnen we verwachten?

Eerst eten we gezellig samen een maaltijd, een heerlijke pasta met een lekkere salade, gevolgd door een toetje met verse walnoten.
De groep is niet groot, wel gezellig. We maken verder kennis met elkaar door het kiezen van een foto en daarbij te vertellen, waarom jij hier bent en wat je verwachtingen zijn.

 Daarna een inleiding op het thema: wie is Jezus? Gevolgd door een video, waarin mensen vertelden wie Jezus voor hen was! De film bevat mooie beelden, is humoristisch en bevat veel informatie over Jezus.
We praten nog even na over dit thema in kleine groepjes, zodat ook echt iedereen aan het woord komt.

 Kortom een hele inspirerende avond, waarbij je aan het denken wordt gezet over het geloof op een andere manier dan je eigenlijk gewend bent! Er is ruimte voor een ieder om zijn/haar mening te geven en ook te luisteren naar de ander.
We gaan voldaan naar huis, met een boekje waarin we nog wat na kunnen lezen en veel indrukken om over na te denken. Ik kijk uit naar de volgende avond!”

Anderen die wij spraken waren minder uitgebreid, deelden de indruk die Marja schetst over de maandagavondgroep.

De ervaring van met de zondag groep is anders.
Zo werd ons verteld dat de groep veel groter is (30+?) en de sfeer en gesprekken sterk het karakter van de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt uitdragen.

Zo beluisterende we “dit is alles waar ik een afkeer van heb, mij zo niet in thuis voel

Er waren ook neutralere reacties: “Ik heb wel veel gelezen, maar ik ben nog zoekende. Ik was helemaal blij met deze cursus. Mezelf verdiepen in het geloof.
De middag begon met eten, daarna zingen. Dan een presentatie over wie Jezus is, en daarna in een groepje erover gesproken. Ik moet nog heel erg wennen aan het groepje.
Voelde me wel vrij om ook mijn dingen te zeggen.”.

Op maandagavond is het een kleinere groepje, ca 10, samen met Karel Donders. Je kunt gewoon instromen, laat Margje weten dat je komt voor het eten en ze kan je ook van alles vertellen, zoals wanneer de cursusdagen zijn.