Bakken voor de vrede

Om 9 uur in de ochtend staan we klaar voor de kerk. Bij het opzetten van de tent zie ik het al. Mensen lopen met stevige tred onder hun paraplu doelgericht door de Langstraat. Het is een druilerige dag, met af en toe meer regen. Zo zou het blijven.

koekjesIn het Catharijnecentrum geen druilerigheid, in tegendeel, mensen lopen opgewekt heen en weer, af en aan. Op de tafel groeit het aantal borden en schalen met heerlijke koeken en koekjes. Om te smullen! De meeste lekkernij ken ik niet, uitdagend roepen ze om geproefd te worden. Ze zijn niet voor mij, voor de verkoop, voor Mosul. Afblijven dus.

Inmiddels staat de tent klaar, met ook daar een gevulde tafel. De ballonnen (gekregen) deinen  zachtjes in de wind en roepen samen met het ‘welkom’ bord om aandacht, voor de vrede, voor Mosul. Maar dat beetje regen houdt de meeste winkelende Barnevelders weg van vrede. Niet alleen de regen, ook de inkomsten druppelen.  Het blijft steken bij 370 euro.

Gelukkig zijn we een warme geloofsgemeenschap. De  volgende dag na de zondagsviering  worden de meeste koekjes verkocht en de rest in de avond, na de Vredesviering.balonen

Bedankt organisatoren, vrijwilligers, koekenbakkers en smulpapen!

 

terug naar de nieuwsbrief