Bedankt voor wie jullie zijn

Ik heb de inzegening van het huwelijk van Bram en Joyce bijgewoond een reden om eens met Margje te praten.

“Margje, de bruiloft van Bram en Joyce was wel heel bijzonder, het Catharijnecentrum leek wel een sprookjesland, de kerk versiert, hoe was die dag voor jou?”

“De St.Catharina kerk is zowat mijn tweede thuis en heeft een hele mooie uitstraling, een mooie locatie om te trouwen. Op 17 maart trouwde onze zoon en dat maakte het extra bijzonder, ik voelde mij zo trots en gelukkig toen ik met Bram aan mijn zijde in de kerk verwelkomd werd door Pastor Karel Donders, Pastoor Harold Zemann en Pater Aristoteles die ons in zegende”.

“Een mis met drie Heren, en ik hoorde dat er ook nog pastoraal werkers en een vicaris in de kerk zaten, hoe doe je dat Margje”.  Margje lacht “daarvoor moet je bij Bram zijn, met al zijn WJD contacten. Voor mij was het een hele bijzondere gebeurtenis, terwijl ik daar zat zag ik weer voor me hoe hier, in deze kerk, Bram is gedoopt. Al onze kinderen zijn opgegroeid in deze kerk. Toen ze klein waren zaten we met hen ook voor in de kerk. Onze geloofsgemeenschap was altijd zo warm en geïnteresseerd in ze, dat hebben de kinderen altijd als ‘een warme deken’ gevoeld.

Die 17de zat ik daar weer met al mijn kinderen, nu ook met hun partners en kleinkinderen; ik voelde me ongelooflijk trots om daar met familie, vrienden en heel veel parochianen samen te zijn. Wat een rijk gevoel!

Velen hebben ons geholpen om een hele mooie dag voor Bram en Joyce te maken. Dat alles laat zien wat een mooie gemeenschap we met elkaar zijn.

Daarvoor wil ik jullie bedanken en voor jullie hulp, voor jullie belangstelling, voor wie jullie zijn!

Oh ja ook nog een bijzondere groet aan al die ‘oh, oh’ roepers, ik werd er verlegen van, maar toch leuk dat ik jullie kon verbazen!”_DSC5710