Betrokken

De Vredesweek in september is bij uitstek het moment om samen voor vrede in actie te komen en te laten zien dat het anders kan.
Wij kunnen allemaal een steentje bijdragen. Dat was het motto voor het project dat de diaconie had uitgezocht om te ondersteunen met een actie. De opbrengst gaat naar het wederopbouw project in Homs, Syrië om de terugkeer van 97 christelijke gezinnen mogelijk te maken.Daarvoor organiseerde de diaconie een Koekmarkt waar koek, cake en koekjes uit verschillende streken verkocht werden en een bakwedstrijd van bijbelkoeken, die uiteraard ook weer verkocht werden.

Gerard van Lanen: ,,De vredesweek is hét moment om samen in actie te komen. Samen laten we zien dat het anders kan. De boodschap die Jezus ons gegeven heeft om ook om te kijken naar onze naasten die in de problemen zitten, ook al wonen die ver weg, is uitgangspunt van deze actie”.

Iedereen in onze geloofsgemeenschap die een beetje kon bakken is aan de slag gegaan en wie niet in de gelegenheid was om te bakken, kwam zaterdag langs om koekje, koek of taart te kopen voor het goede doel. Iedereen was betrokken en toonde zijn/haar betrokkenheid.

Ook Welzijn en de Meerwaarde heeft meegedaan. De Meerwaarde had een enorme berg koekjes, cupcakes en choco-spritsen gebakken en prachtig verpakt .  Fantastisch!!

IMG-1585

Zo bouwde de tafels op tot een rijke marktkramen; ook uit Syrië en Irak waren er koeken en koekjes, die iedereen wilde proeven, zo bijzonder.

Deze diashow vereist JavaScript.

En de Barre Bloazers kwamen deze gezellige middag opluisteren.

IMG-1608

Na afloop met een groepje vrijwilligers die zich voor deze vredesweek hebben ingezet,  samen wat drinken op het terras van Bas.
Het geeft voldoening om betrokken te zijn.

IMG-1615