Bijzonderbon, bedankt!

door de Diaconie

Onder het motto een beetje extra is al gauw heel bijzonder heeft onze Caritas Diaconie in de week voorafgaand een kerst de Bijzonderbon actie gevoerd. Het is hartverwarmend te zien hoe onze kleine geloofsgemeenschap een fantastisch resultaat kan neer zetten door samen te werken. In totaliteit 2.000 euro.bon voorbeeld

Tijdens de Candlelight zaterdag hebben we actie gevoerd voor ons kerkplein. We hebben heel veel positieve reacties gekregen op het Bijzonderbonnen concept; hadden we een pin/dip automaat, dan was het bedrag zeker nog hoger geweest.

Woensdag voor kerst hebben wij de bonnen overhandigd aan de Voedselbank zodat men  tot einde van het jaar de bonnen kan gebruiken. Zelf kiezen, een of meer versproducten naar eigen keuze.

Mooi toch?

Dat wisten we natuurlijk niet zeker. Vooraf hebben wij de actie met de Voedselbank afgestemd, maar uiteindelijk gaat het om de mensen voor wie de bonnen bedoeld zijn.

De eerste week na het nieuwe jaar is Gerard van Lanen alle deelnemende winkeliers langs geweest om de ingeleverde bonnen op te halen en uit te betalen. Bijna alle bonnen zijn ingewisseld en positieve reacties van de winkeliers. Dat was de eerste indicatie,maar wat vonden de mensen er zelf van?

De week daarop hebben we de Voedselbank gebeld, nieuwsgierig naar hun ervaring en reactie. Die was overweldigend positief. De Voedselbank, de mensen ze vonden het fantastisch.

Dat geeft een goed gevoel. Voedselbank en alle mensen die gegeven hebben, de winkeliers en de  vrijwilligers: bedankt!

terug naar nieuwsbrief