de brief van Cor van den Berg

door: Rudi Krösschell

Ik heb de brief overgetypt, zoals die geschreven is. Kwetsbaar mooi.

 

“Mijn hart gaat uit naar de mooie bloemen in onze kerk, vandaar dit schrijven”.

 

“Zondagmorgen 3-3-2019 zat ik te luisteren naar de uitzending van de St. Catharina parochie kerktelefoon, toen Hein Groenveld memoreerde, over de mooie bloemen die er stonden in de kerk, van wegen de uitvaart van An de Vette- van Dalen die al jaren de kerk versierde.

Laat zo mijn gedachten gaan over Vrogger, dat is al een hele tijd geleden, maar dat zit nog in mijn oude koppie gegrift, dat Lena Suter er mee ophield, om de kerk te versieren. Als er feestdagen waren hielp ik Lena. Maar aan de pastorie en tuin had ik daar geen tijd voor, genoeg werk was dat.

Pastoor Hoogeboom vroeg aan mij, of ik daar geen kerkversierders daarvoor kon opzoeken. Dat waren An de Vette, Tiny Oostveen,  Mevr. Nieuwstad en Ada Huppelschoten. An en Tiny werkten toen nog bij Jansen Mode als verkoopsters.

Had voor elke maand 2+2 mensen, zodat ze elkaar konden verbuurten en niet elke week present te zijn. Mevr Nieuwstad deed het niet zo lang, van wegen de trappen van het priesterkoor. Nu An ziek werd, gaf ze versiering ook terug. Nu zijn er nog 2 mensen over Tiny en John Jansen.

Zijn er nog mensen die van bloemen houden, en in hun vingers hebben om bloemen in de vaas te schikken. Het is dankbaar werk, als je zondags in de kerk komt, en de kerk ziet er verzorgt uit.

Zou het fijn vinden, er weer wat mensen erbij te krijgen. Ben nu in tussen voor de 2e keer dat voor elkaar te krijgen. An en Tiny deden het nu al zo’n 40 jaar, zou bijna goud worden. Ben benieuwd wie er gaat reageren, hoop dat er mensen voor komen.

Mijn telefoonnummer is 491081. Jullie kunnen beter Tiny bellen.

Haar telefoonnummer van Tiny Oostveen is 0342-415421

Cor van den Berg”