Hoe werkt de Bijzonderbon?

circelDe Bijzonderbon is in het leven geroepen om mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank tijdens de feestdagen iets extra te geven,  als aanvulling op wat zij krijgen in hun voedselpakket. Een bon, omdat ze dan zelf kunnen kiezen, dat maakt van iets extra’s, iets bijzonders. Immers, de Bijzonderbon is bij een selecte groep winkels in Barneveld die ‘vers’ producten verkopen, als betaalmiddel te gebruiken.

Het principe is al volgt. Caritas/Diaconie ‘verkoopt’ de bon aan mensen die willen bijdragen aan deze actie, U dus. De bijdrage, steeds een veelvoud van €5 komt op de rekening van Caritas. Voor het equivalent geeft Caritas de Bijzonderbonnen aan de Voedselbank, die ze vervolgens uitdeelt aan mensen die ze nodig hebben.

In de periode van 20 t/m 30 december, 2017 kunnen de Bijzonderbonnen als betaalmiddel gebruikt worden bij de deelnemende winkeliers (zie lijst deelnemers).

Na afloop, in de eerste week van januari 2018, leveren de winkeliers de geaccepteerde Bijzonderbonnen in bij Caritas, die het  overeenkomstige bedrag overmaakt aan de winkelier.

In het geval dat niet alle Bijzonderbonnen binnen de acceptatieperiode worden gebruikt, wordt het restantbedrag gedoneerd aan de Voedselbank.

Alle kosten die aan deze actie verbonden zijn, zoals het ontwerpen en drukken van de bonnen, folders en zo meer, worden gedragen door Caritas.