Ingezonden

Nieuws van de RK vrouwenvereniging Fidelis

ingezonden door Sandra Davelaar… lees hier

Tijdens ouderenmiddag

Tijdens de Ouderenmiddag van 9 december 2017 heeft iemand de winterjas van mevrouw Greet Kok van de Molenweg 15 te Voorthuizen meegenomen in plaats van zijn/haar eigen jas. Het betreft een langere zwarte jas zonder capuchon.

Wil degene zich melden bij mij, Elfride Visser van de werkgroep Ouderen en Kerk tel. 0342-471083, dan kom ik haar jas ophalen. De andere jas hangt waarschijnlijk nog aan de kapstok van het parochiecentrum, want mevrouw Kok is zonder jas naar huis gegaan.

Bij voorbaat dank.
Groeten van Elfride Visser (Voorthuizen)

Heer van de Oogst

Een nieuw boek van Jan van Lier.

boek

Uit het boek:

Als God schepper is, wat is dan zijn bedoeling met ons? Zijn we een klein spinnetje, machteloos spartelend aan het einde van een draadje dat Hij in zijn hand houdt? Eén kleine beweging van zijn hand en we zakken de diepte in? Is dàt het beeld?

Is onze werkelijkheid…  lees meer over dit boek

ISBN:978-94-022-4068-9 Prijs: € 21,99 inclusief kosteloze verzending in Nederland.

Simon bedankt!

Door Riet Borsboom

Simon van Galen ziet bij de Meerwaarde tussen de aangeboden stage-mogelijkheden dat de Catharina parochie een vacature heeft:

” TUINHULP GEZOCHT , jij wordt uitgedaagd om de tuin rondom de pastorie van de St.Catharina  Geloofsgemeenschap bij te houden. Je helpt met alle voorkomende tuinactiviteiten,  zoals snoeien,  knippen,  werken met de hakselaar….
Heb je groene vingers,  vind je het leuk om buiten aan de slag te gaan? Schrijf je in en help de tuinman”.  Aldus de vacature.  En ja, Simon moet 16 uur stage lopen,  iets doen voor de maatschappij,  het resultaat van deze stage geeft weer een cijfer die meetelt voor zijn rapport…

20171120_085123

Deze stageplek lijkt Simon wel wat en zoekt contact met ons. Zijn vader en moeder zijn ook van de partij bij het intakegesprek,  willen hier meer van weten en de werkzaamheden worden in overleg met kapelaan Karel Donders afgestemd.
Simon heeft het best naar zijn zin rondom de pastorie, hij werkt ijverig,  pakt klussen zelfstandig op, snoeit,  ruimt op, schoffelt,  harkt,  zet nieuwe plantjes in de voortuin, maakt de tuin winterklaar,  regen deert hem niet…. en in de pastoriekeuken wordt gezellig gepauzeerd en bij gekletst.

Op de foto zie je Simon op de dag dat kardinaal Eijk op bezoek zou komen en is Simon bezig de voortuin netjes te schoffelen en de stoep te vegen. Zo maken we – wat dat betreft – een goede indruk.

Dank je wel Simon, we waren blij met je,  je stage papieren zijn inmiddels naar volle tevredenheid door ons ingevuld en daar krijg je vast en zeker een prima cijfer voor.

Riet Borsboom

naar de nieuwsbrief

Zomaar een kerstverhaal

Een ‘oud verhaal’ ingezonden door M.A. Zwanenburg (Voorthuizen), lees het hier

Stichting Kerstpakketten Barneveld

Ook dit jaar vraagt de stichting Kerstpakketten weer u medewerking. Lees hier meer over of op  www.kerstpakkettenbarneveld.nl

Joy to the world!

Op zaterdag 16 december a.s., houdt Contagio weer haar traditionele kerstconcert voor familie, vrienden en parochianen.

Dit jaar zijn wij door een aantal enthousiaste Nijkerkse parochianen uitgenodigd om in de Catharina Kerk te komen zingen!

Het thema is: “Joy to the world!”

Samen met muziekvereniging “De Vlecke” uit Gorredijk en middenkoor Vocate uit Vorden

gaan wij een divers programma ten gehore brengen met als rode draad Joy to the World!

Waar: St. Catharina Kerk, Holkerstraat 36 in Nijkerk

Wanneer: 16 december 2017

Tijd: 20.00uur, vanaf 19.30uur staan de deuren open.

Entree: gratis, er is wel een deurcollecte

naar de nieuwsbrief