kerkproeverij 2018 verslag

Wat is het leuk om de wijd open staande kerkdeuren van onze Catharinakerk te zien, kerkproevenwelkom te worden geheten, een liturgieboekje aangereikt te krijgen en een plaatsje te zoeken terwijl het koor repeteert.

Dan komt te stilte, de kaarsen branden en een serene rust …”In stilte ruimte maken voor God”.

Pastoor Harrold Zemann ging voor in een inspirerende H.Eucharistieviering met een prachtige, toepasselijke overweging, ontroerende voorbeden en – met het oog op onze gasten – de uitnodiging om de Zegen te ontvangen voor de H.Communie als men niet ter communie kon gaan. En daar werd gebruik van gemaakt.
Het koor zong prachtig, kreeg een verdiend applaus na afloop.
IMG-1631 (2)

Voor de kleintjes was er een speelhoek ingeruimd, beneden in het Catharijnecentrum,  wat verrassend voor hen en voor hun ouders om niet meer naar boven te hoeven. De peuters en kleuters zagen meteen het speelhuis en de knutselspullen. YES ! Dit is voortaan de KWD ruimte/plek. Tijdens de viering kwamen de kinderen naar het priesterkoor met een enorme slinger-ketting van gekleurd karton, waarop zij allerlei namen hadden geschreven voor Jezus, hetzelfde thema als de pastoor had gebruikt. Jacquelien legde in gesprek met de pastoor alles haarfijn uit wat de kinderen hadden bedoeld. Bij de Zegenbede en wegzending kwamen ze weer terug, vormden zo een onlosmakelijk geheel met onze gemeenschap. Prachtig.
Het was een inspirerende, plechtige H.Eucharistieviering, zoals we voor ogen hadden om gasten, vrienden en familie te laten ervaren hoe gelukkig en dankbaar we zijn om als geloofsgemeenschap samen te vieren.

Ook na de viering, tijdens de koffie was het een geweldige sfeer, met feestelijke taartplateaux, en voor de kleintjes cupcakes om te versieren en …   ” ze wilden niet naar huis ” zei Pauline. IMG-1621

We hebben 5 nieuwe parochianen ingeschreven….  dat was niet de opzet maar we zijn er  heel blij mee.

Irene, Rudi en Riet