KERKPROEVERIJ 2018

KERKPROEVERIJ in onze Catharinakerk: meer weten over onze kerk: zie hier
kerkproeven
zondag 16 september, om 9:15 uur

Als enige in Barneveld doen wij mee met de landelijke campagne, gesteund door de Raad van Kerken, waarin onze kerk haar deuren opent voor alle parochianen en gasten.

Kerkproeverij is dé gelegenheid om (klein)kinderen of gewoon iemand die je kent persoonlijk uit te nodigen voor een toegankelijke kerkdienst die speciaal voor hen is georganiseerd, om zo geheel vrijblijvend te proeven aan het geloof.
Dit kunnen dus ook mensen zijn in je omgeving die al een poos niet meer in de kerk zijn geweest, of die weinig met het geloof (denken te) hebben. Het daagt de kerk ook uit om eens stil te staan bij hoe de viering overkomt op onze gasten.

We willen iedereen graag op 16 september laten zien wie we zijn: gewoon een kleine, hechte, katholieke geloofsgemeenschap op de Veluwe die graag samen komt en samen viert. Mensen die zich buigen over het Woord en elkaar helpen te ontdekken wat de betekenis voor vandaag zou kunnen zijn.

Mensen die vóór alles ernaar verlangen om samen volgelingen te zijn van Jezus.
Voor ons is de gemeente een oefenruimte om te leren hoe we grote woorden waar kunnen maken: verzoening, vrede, liefde. Het gaat met vallen en opstaan, maar we blijven proberen omdat we geloven dat God in ons gelooft. Iedereen is van harte welkom op elke zondag en speciaal om eens te komen proeven op 16 september.

Het programma ziet er als volgt uit:

Om 09.15 uur begint de plechtige H.Eucharistieviering met onze pastoor Harrold Zemann  en opgeluisterd door ons mooie Caeciliakoor. Voor kinderen is er een crèche en een speciale Kinderwoorddienst.
Na afloop een Cafe Complet, elkaar ontmoeten met …… en er zijn nog meer interessante onderdelen in het programma. Dit is de gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen.

Dus vraag uw (klein)kinderen, vrienden of familie eens mee, samen te komen proeven van onze kerk. Lekker vroeg uit de veren daarna de hele dag aan jezelf.

Tot zondag 16 september