van de Pastoraatsgroep

Felicitatieviering

Dit jaar zijn er weer een aantal kinderen en volwassenen  gedoopt , gevormd of hebben hun Eerste Communie gedaan. Vormsel en Eerste Communie gebeuren tegenwoordig gezamenlijk en op andere locaties en soms dopen ook of er wordt in de middag gedoopt. Waar we anders een presentatieviering deden om de communicanten of de vormelingen zich voor te laten stellen aan de geloofsgemeenschap doen we nu sinds een aantal jaren een Felicitatieviering. Dit jaar zal deze zijn op zondag 24 juni om 11.00 uur (in Barneveld). Iedereen die hiervoor in aanmerking komt krijgt hiervoor binnenkort nog een officiële uitnodiging, maar schrijf de datum nu alvast in je agenda.

Startweekend 8 tm 10 september

We hebben het niet altijd in de gaten, maar heel veel mensen zijn weer druk in de weer om voor het Startweekend 2018 een mooi programma in elkaar te zetten. Het totale programma zal in augustus bekend gemaakt worden, maar ik wil nu jullie aandacht vast voor de volgende zaken vragen:

Volleyballers gevraagd

voor de vrijdagavond (8 sept). Zowel jong als oud mag meedoen. We willen in ieder geval minimaal een team, maar liefst twee teams op de been brengen, om onze kerk te vertegenwoordigen.

Vossen gevraagd

voor de Vossenjacht op zaterdagmiddag. Deze vertrekt vanuit onze kerk en zal in het centrum plaatsvinden. Voor de kinderen is dit een hele leuke activiteit waar ze ieder jaar weer veel plezier aan beleven.  Maar ook voor volwassenen is het een leuke activiteit. Hoe lang kun jij onzichtbaar door het centrum gaan zonder dat de kinderen je vinden, zonder dat je opvalt, alhoewel je wel verkleed bent. Tussen alle Boeren-golfers is dit vaak een hilarische gebeurtenis.

Je mag met z’n tweeën komen. Schroom niet en vraag aan Riet Borsboom hoe leuk het is om dit te doen. We hebben in het totaal zeker 20 vossen nodig!

Voor de kinder- en jongerenactiviteiten willen we een groep verzamelen en samen naar de verschillende activiteiten op vrijdagavond en zaterdagmiddag toe gaan. Geef je daarvoor op bij Carina Kramer of Margje Hengeveld.

De door de weeks-vieringen

In de maand juli zal er op de eerste donderdag van de maand geen eucharistieviering zijn.
In augustus wel. Deze vang zoals gebruikelijk om 19.15 uur aan
De viering op de dinsdagochtend gaat wel gewoon door. Deze is om 9.00 uur.

Openstelling kerk voor biecht en persoonlijk gesprek

Op de eerste zaterdag van de maand is de kerk van 14.00 tot 15.30 uur geopend voor bezichtiging en pastor Donders is dan aanwezig. U kunt bij hem terecht voor een persoonlijk gesprek of voor de biecht. Uiteraard gebeurd dit niet in de kerk. U kunt vooraf een afspraak met de pastor Donders maken, maar zo binnenlopen kan ook.

In de maand juli zal pastoor Zemann aanwezig zijn.

WJD

We vragen ons af of er onder de jongeren animo is om naar de Wereld Jongerendagen in Panama te gaan. Deze worden in 2019 van 22 tot 27 januari georganiseerd.

Mocht je interesse hebben in deze bedevaartreis. Laat het mij dan even weten.

margje.hengeveld@gmail.com