Meet&Eat junior

zkloosterbezoek2.jpg

 

Voor de laatste keer zijn we met de jongeren van M&Ejunior met de kapelaan op stap geweest. Zondag 25 augustus brachten we samen met hem een bezoek aan de broeders van St. Jan in Utrecht. Met zeven broeders wonen ze in de pastorie van de Gerardus Majella parochie in Utrecht en verzorgen daar de vieringen op zaterdag en zondag en organiseren onder andere avonden voor katholieke studenten en reizen voor jongeren.

We werden aller hartelijkst ontvangen door broeder Ignatius Maria. Hij gaf ons uitleg over de orde en vertelde ook zijn persoonlijke verhaal over zijn roeping, want zo hebben wij begrepen, het kan zo maar zijn dat je op een heel andere weg staat en dat je geroepen wordt door God om wat anders te gaan doen. Dat kan op dat moment heel verwarrend zijn, vertelde de broeder, maar hij is blij en gelukkig met zijn keuze.

De broeders van St Jan willen Christus navolgen, zoals de Heilige Johannes Hem gevolgd heeft. Gezonden zijn naar degenen die dorst hebben naar waarheid en liefde. Plaatsen van vorming en gemeenschap aanbieden aan degenen die op zoek zijn naar zingeving, in het bijzonder jongeren en gezinnen. Zo schrijven zij op hun website.

Mocht je studeren of gaan studeren in Utrecht, neem gerust contact met ze op. Google gewoon even ‘broeders van St Jan. (Vleutenseweg 517, 3532 HK Utrecht)

 

 

Na het bezoek aan de broeders zijn we nog even wat gaan drinken, snacken en napraten bij ‘InStock’, ook aan de Vleutenseweg. Dit is een restaurant dat de verspilling van eten aan de kaak stelt. Voedselverspilling begint al vroeg in de keten: 39% van alle voedselverspilling gebeurt bij de producent en heeft dus nooit de supermarkt of horeca bereikt. Met de ‘producent’ bedoelen we alle boeren, telers, fabrieken, productverpakkers en tussenhandelaren. Bij de producent worden producten weggegooid vanwege bijvoorbeeld oogstverliezen, overschotten of een afwijkende maat of uiterlijk. Afnemers willen de mooiste producten. De vraag is alleen: wat gebeurt er met het overschot aan producten waar soms helemaal niets aan mankeert of soms net iets minder mooi zijn? Wij vinden dat hier ook een markt voor moet zijn. niet alleen de producent, maar ook de supermarkten, horeca en consument werkt mee aan de verspilling. Lees hier meer over op: https://www.instock.nl/voedselverspilling/

Of ga een keer proeven hoe lekker het ‘overschot’ kan smaken.

 

Kortom: Met dank natuurlijk aan de kapelaan hebben we weer een mooie middag gehad.