Nepal

Hallo allemaal,

Ik ben Denise Erkens en ik doe de opleiding maatschappelijke zorg in Apeldoorn. Vanuit mijn school (Aventus) gaan we naar Nepal om daar Nepalese weesjongeren te helpen. We gaan van 11 april t/m 27 april naar Nepal. Daar gaan we samen met de weesjongeren de berg op en door middel van oefeningen en activiteiten hopen we de weesjongeren meer zelfvertrouwen te geven. Wij hopen dat de jongeren zichzelf beter leren kennen, zodat ze weten wat ze willen op het persoonlijke vlak en beroepsmatig. Nadat wij weer in Nederland zijn geeft de organisatie waarmee we gaan (Mountain Child Care) de weesjongeren nog nazorg. In deze nazorg gaan ze samen met de weesjongeren zorgen dat ze de juiste opleiding kiezen en gaan volgen of de stichting helpt ze met het zoeken naar werk. Hierdoor komen deze weesjongeren niet op straat als ze 18 jaar worden.

Om dit mogelijk te maken voor de weesjongeren probeer ik bijna €2000 euro sponsorgeld bij elkaar te verzamelen. Dit doe ik door bijv. klusjes te doen, vogelvoerspullen te verkopen, op een mark staan, enz.

Op zondag 23 december was er de 7e hemel in de Catharina kerk in Barneveld en om het sponsorgeld bij elkaar te krijgen heb ik geholpen met de afwas. Voor het afwassen kreeg ik 25,– euro, hadden we afgesproken. De 7e hemel is een maaltijd waarbij mensen die alleen zijn of het moeilijk hebben thuis met elkaar kunnen eten en zo zich niet alleen voelen. Ik werd met een heel warm welkom ontvangen. Ze vroegen mij of ik mijn verhaal wilde vertellen en dat heb ik gedaan. Toen ik aan het afwassen was hebben ze me verrast door een mandje rond te laten gaan en heeft iedereen geld in gedaan voor de Nepalese weesjongeren. Ik was ontzettend blij met het grote bedrag dat er in zat nl. 124,15 euro.

Omdat ik aan het afwassen was krijg je natuurlijk niet alles mee wat er gebeurd achter je in de zaal. Maar toch kon je zelfs tijdens het afwassen merken dat er een hele leuke en gezellige sfeer hing. Er was iemand die allemaal liedjes aan het spelen was op de piano, en verder zag je dat iedereen genoot van het gezelschap van de anderen. Iedereen was gezellig met elkaar aan het praten en af en toe zongen er zelf mensen mee met de muziek, echt een super gezellige sfeer. Ik ben heel erg blij dat ik deze gelegenheid heb gekregen en zo dichter bij mijn streefdoel voor het sponsorgeld ben gekomen.

Hartelijk dank, ook namens de weesjongeren. 

Denise Erkens