Nieuws van de RK. Vrouwenvereniging Fidelis

door: Sandra Davelaar

Ondanks de regen die overdag gevallen was, werd het steeds drukker en drukker in het Parochiecentrum. Gelukkig was het deze avond precies op tijd droog geworden. Ik bedoel donderdag 29 november.  Onze gast is Johan van Luttikhuizen, meester goudsmid en eigenaar van Goudsmederij Luctra in Kootwijkerbroek. De zaal liep zo vol, dat er nog gauw even wat stoelen bij gepakt moesten worden. Altijd fijn voor het bestuur als er veel belangstelling voor een spreker is. 

Er was aandacht voor onze zieken en Sandra vertelde een mooi verhaal over het zuiveren van zilver. Er hingen 2 grote sokken klaar om de kapotte, gewassen panty’s in te doen voor de stichting Hamlin Fistula Nederland. Er was zelfs een tas vol nieuwe panty’s die gedoneerd zijn door lingeriezaak van Wilgenburg uit Putten. Bedankt, Ina!

Na het tweede kopje koffie/thee was er alle aandacht voor Johan. Hij vertelde heel onderhoudend hoe hij in dit vak terecht gekomen was. Eigenlijk is hij hovenier. Vandaar dat hij onze viooltjes zo levensecht kan maken. We kregen uitleg over goud- en zilverprijzen, over goudgehaltes(karaat), over het winnen van goud, de eigenschappen van goud. Voor we het wisten was het tijd voor de pauze met een drankje. Daarna was Johan nog lang niet uit verteld, maar om 22.00 uur was het toch echt genoeg geweest. De meeste dames hadden hun vragen kunnen stellen en met vragen over sieraden en hun waarde kan je beter naar het atelier in Kootwijkerbroek gaan. Johan maakte meteen van de gelegenheid gebruik om te vertellen dat er in de maand december een speciale actie is, waarbij men tegen een zacht prijsje tweedehands sieraden kan kopen. Goud en zilver wat Johan opkoopt is soms te mooi om om te smelten. Wat een mooie manier van recyclen. Hij had ook een waardebon mee gebracht om te verloten onder de dames. Het werd nog even spannend, maar uiteindelijk ging Ineke van Dijk er mee naar huis. Veel plezier met het uitzoeken van iets moois.

Onze volgende ledenavond is al weer snel. Op donderdag 20 december worden de leden om 19.30 uur verwacht in het parochiecentrum. De avond zal dan in het teken staan van kerst. En al heel snel daarna houden we onze nieuwjaarsreceptie op donderdag 3 januari 2019. Ook in het parochiecentrum, maar dan vanaf 14.30 uur tot 16.00 uur.
Mede namens het bestuur wens ik iedereen   Fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.