Welkom op Meet & Eat

Graag willen we nieuwe jongeren verwelkomen. Ben je 16 jaar of ouder en een keer niet thuis willen eten, dan is dit de kans.

  • vrijdag 7 april
  • vrijdag 19 mei
  • zaterdag 1 juli ‘zomer/tuinfeest’ met Aanbidding
  • vrijdag 29 september
  • vrijdag 17 november

Logo_Meet_Eat

Iedereen tussen 15 en 30 jaar is welkom. Maar waarom zou je er heen willen? We hebben feestjes genoeg en vrienden overal, op school, sport of werk.

Om er achter te komen waarvoor je zou moeten gaan besluit ik eens rond te vragen. Ik krijg videomateriaal toegestuurd, foto’s en enthousiaste verhalen.

Ik heb er een paar uit gehaald zoals: “natuurlijk is het leuk om nieuwe vriendschappen te sluiten, vrienden en vriendinnen weer te zien, maar het is ook anders dan alle andere feestjes en etentjes. Door de verscheidenheid aan deelnemers zijn de gesprekken tijdens het koken en aan tafel interessant. Dat verrijkt. We kunnen hier in openheid met elkaar praten over het geloof, hoe je het beleeft, je vragen delen en horen hoe anderen erin zitten. Dat kan ik elders niet. Niet alleen serieus, er wordt ook wat afgelachen hoor; Ik ben blij dat dit initiatief bestaat!”.

Anderen vertellen “juist met een groep jongeren te beginnen met bidden in de kerk, geeft zo een andere belevenis, die stilte onder elkaar brengt je dichter bij God. Het schept ook meteen een band met elkaar. Hoe je ook in het geloof zit, je beleeft het wel gezamenlijk. Dat geeft een prettige, open sfeer, maakt de avond interessant en zorgt dat iedereen zich thuis voelt”.

Weer anderen roemde het familiegevoel: “ook al kom je voor het eerst, het voelt alsof ze al jaren jouw vrienden zijn. En grappig genoeg, sommigen ken je nog van kinderwoorddienst, jaren niet gezien. Dat is toch leuk. Het maakt niet uit of er 10 of 50 mensen zijn, iedereen helpt mee en samen maken we er een geweldige avond van!”

De verhalen spreken voor zich. Wil je ook eens gaan kijken, mee praten, plezier hebben met een andere insteek: Op zaterdag 7 januari beginnen we om 16:00 Dit kost je slechts 5 euro. Aanmelden kan via tzoldertje.barneveld@gmail.com