Startzondag 9 september 2018

Verschillende diensten
De Startzondag wordt dit jaar net als andere jaren een doorlopend dagprogramma waarbij op verschillende plaatsen en verschillende tijden allerlei activiteiten plaats vinden in en rondom de Bethelkerk met als thema “Een Goed Gesprek”.
Tijdens deze dag zullen er verschillende diensten zijn. Beginnende met een ochtendgebed, gevolgd door de “Kliederkerk” en een dienst met “de Harmonie”. Aan het begin van de middag is de dienst met als thema “Kun je het niet zeggen, zing het dan maar” Samen met de band Revelation.
Zo kunt u al in de ochtend en rond de middag naar de Harmonie en naar zang luisteren, en in de middag een goed gesprek voeren of creatief bezig zijn.
Tijdens de meeste diensten zal er oppas zijn voor de allerjongsten.


zie ook: de algemene info

Kerkmarkt
Tussen de ochtend en middagdiensten in is er een “Kerkmarkt” waarbij verschillende commissies en werkgroepen hun activiteiten of winterprogramma presenteren.
Natuurlijk is er genoeg gelegenheid om een goed gesprek te voeren tussen de diensten door. Dit jaar met (gratis)koffie en thee en is het mogelijk om een broodje te kopen tegen een kleine vergoeding.

Speeddate
Een bijzonder programmaonderdeel is de “Speeddate”. Tijdens de speeddate heb je een goed gesprek over onderwerpen die niet erg voor de hand liggen met mensen die je wellicht vaak ziet, maar mogelijk niet veel spreekt.

Fietstocht en buitenspelen
Om niet de hele dag binnen te zijn kan er buiten op drie plaatsen samen actief de dag beleefd worden. De alom bekende fietstocht ontbreekt niet. Ook is er een moment in de ochtend, vooral voor de jeugd, om buiten spellen te spelen.

College tour
De middag heeft ook nog een zeer interessante college tour. Dit jaar met Tijs van de Brink
Bekend van: radioprogramma Met het Oog op Morgen en Dit is de Dag en hij is tv presentator van: TweeVandaag, Netwerk, praatprogramma Knevel & Van den Brink en hij voerde in het televisieprogramma Adieu God gesprekken met bekende Nederlanders die een christelijke opvoeding hadden gehad maar levensbeschouwelijk een andere richting waren ingeslagen.

Youth Picknick
Tegelijk met de collegetour is er een “Youth Picknick” Lekkere dingen bij leuk spelen met o.a. een springkussen, kleedjes. Neem dus gerust een hapje en drankje mee om uit te delen. Kortom een uitje voor het hele gezin.

Napraat met een hapje
Dit jaar hebben we weer een geweldig afsluitend element gevonden.
“Een Hapje waar nog lang over nagepraat wordt”
Om een goed gesprek compleet te maken is het natuurlijk ook goed om dat samen te doen met de diverse smaken uit de gemeentes. Daarom dagen wij u uit om heerlijke hapjes te maken. Deze kunt u dan op de startzondag meenemen en om 13.30uur inleveren bij de infobalie. Deze zullen door een vakkundige jury beoordeeld worden. Om 15.00 uur zal dan de prijsuitreiking zijn in de Kerkzaal. Daarna kunt u van de hapjes genieten bij een goed gesprek, want er zullen in meerdere rondes hapjes uitgedeeld worden. Graag wel even opgeven als u hapjes gaat maken via r.wal804@upcmail.nl  (PS: weet u nog hoe gezellig het was vorig jaar bij heel de kerk bakt?)

Dus kom, spreek, hoor en ervaar de Startzondag met thema “Een goed Gesprek”, want dit wordt weer een dag van gedachten delen en ervaringen uitwisselen.