stratweekeinde 2018

Info Algemeen.

start weekeinde

De commissies van de Startzondag en het Startweekend zijn al weer druk aan het voorbereiden. Drie dagen met activiteiten staan op het programma in het 2e weekend van september met ook dit jaar weer een zeer uitgebreid en aansprekend programma op de vrijdag, zaterdag en Startzondag.

Uitgangspunt ,en tevens uitdaging, was om alles redelijk gelijk te houden aan het concept van vorig jaar, maar helaas is op het laatste moment de samenwerking met het Theater vastgelopen en zijn we in de afgelopen tijd bezig geweest om alles om te zetten naar de Bethelkerk, waarbij de opzet van al de activiteiten zoveel mogelijk gelijk is aan voorgaande jaren. Dit is door een zeer creatieve programmering goed gelukt waarbij we eigen talenten inzetten bij o.a. de 4 diensten op de Startzondag.

Zie voor de details het vrijdag, zaterdag en zondagsprogramma.

Financiën:

Zoals hiervoor gemeld hebben we een alternatieve locatie en dit heeft een positieve invloed op de totale kosten, maar ook dit jaar willen we op dit punt extra aandacht vragen. Afgelopen jaar werd ongeveer €1,50 per persoon bijgedragen voor onkostenbestrijding  terwijl we per persoon voor het gehele weekend ongeveer €5,– investeren, of anders gezegd… een dagkaartje kost €5,– . En als je dat vergelijkt met een ander uitje is dat niet veel te noemen. En dan is de koffie ook nog eens gratis dit jaar. Daarom willen wij ook dit jaar extra aandacht vragen voor een vrijwillige bijdrage. Zo kunnen we samen zorgen dat het startweekend/zondag nog jaren voortgang kan vinden.

Er zijn drie mogelijkheden om een vrijwillige bijdrage te doen.

  • Via een bijdrage in de daarvoor bestemde bussen op de Startzondag,
  • Via een mobiele pin op de Startzondag (bij de infobalies)
  • Via Bankoverschrijving op rek.nr: NL15 FVLB 0635817675 t.n.v. CvK Prot.Gem. te Barneveld onder vermelding van : Startzondag.

Daarnaast zal op de Startzondag na afloop van de verschillende diensten een deurcollecte gehouden worden voor nog nader te bepalen collecte doel.

Eten en drinken tijdens de startzondag:

Met een nieuwe locatie ook nieuwe opties voor eten en drinken.
De hele dag kunt u koffie, thee en limonade nuttigen
U mag zelf broodjes  meenemen maar rond de middag kunt u ook voor 1 euro een heerlijk broodje kopen.

Een goed gesprek bij de koffie kan eigenlijk niet zonder een lekker koekje, dus wie bakt er voor in de ochtend op de Startzondag een aantal kletskoppen, kletsmajoors of andere ‘kletskoeken’?

Mee doen/helpen met koekjes bakken:  Opgave babstenwolde@gmail.com

Een goed gesprek met lekkere hapjes

Om een goed gesprek compleet te maken is het natuurlijk ook goed om dat samen te doen met de smaken uit de gemeente. Daarom dagen wij u uit om een heerlijk hapje te maken. Deze kunt u dan op de startzondag meenemen en om 13.30uur inleveren bij de infobalie. Deze zullen dan door een vakkundige jury beoordeeld worden. Om 15.00 uur zal dan de prijsuitreiking zijn in de Kerkzaal. Daarna kunt u van de hapjes genieten bij een goed gesprek, want er zullen in meerdere rondes hapjes uitgedeeld worden, waarbij u ook nog eens kunt genieten van een drankje.

Wanneer u  hapjes wilt maken en mee wilt doen aan de  hapjeswedstrijd; laat dit dan even weten aan Dikkie van de Wal via  r.wal804@upcmail.nl   (PS: weet u nog hoe gezellig het was vorig jaar bij heel de kerk bakt?)