Tenach, Bijbel en Koran

thorah etcIn dit derde jaar mag ik (Wouter Smit) jullie opnieuw iets vertellen over achtergronden en ontwikkelingen binnen de islam.

De informatie is zo opgezet dat iedereen kan aanschuiven. Ook als u/jij de vorige jaren niet bent geweest. Op avond 1 gaan we dieper in op de Koran. Vragen over de indeling en volgorde van de hoofdstukken (soera’s), over auteurschap en tijd van ontstaan komen aan de orde. Wat betekent de Koran voor moslims?

Op avond 2 richten we onze aandacht op de sjari’a. Wat houdt de islamitische rechtspraak in? In welke landen wordt deze toegepast? En waar liggen de nuances in dit rechtssysteem? Naast de informatie die gegeven wordt, is er uiteraard ruimte voor uitwisseling van gedachten en aanscherping van de geest.

Inleider is dr Wouter Smit uit Woudenberg. Naast zijn werk als gemeentepredikant (Bennekom) is hij gepromoveerd op de geschiedenis van zending en islam en is hij betrokken bij verschillende aspecten van het praktische werk in de ontmoeting van christenen en moslims.

direct aanmeldenklik hier

Data: dinsdagen 31 oktober en 14 november
Tijd: 19.30 uur
Plaats: Bethelkerk
Inleider: dr. Wouter Smit
Kosten: vrijwillige bijdrage
Contactpersoon: Kees Janse; tel. 492863; c.j.janse@solcon.nl

 

naar de nieuwsbrief