test nieuws

Voltooid leven

lezing en discussie met Kardinaal Eijk
2017-11-21-PHOTO-00000120
We kunnen er kort over zijn, het was een fantastische avond, over een beladen onderwerp, dat ons allen raakt.

Ca. 80 mensen, in een tot theater omgetoverd Catharijnecentrum, hoorde Kardinaal Eijk een deskundige lezing geven, waarbij hij vooral de medisch en ethische stadpunten belichte en onderbouwde. Natuurlijk ook een kerkelijk standpunt en ging hij in op de menselijke en sociale aspecten, waar wij als Christenen en rol hebben, niet alleen in het bijstaan van diegenen die hun leven voltooid achten, maar eerder, ter voorkoming ervan.

U kunt het gehele krant interview hier lezen; verder is er een foto impressie en ook op de website van het aartsbisdom is verslag gedaan van een mooie, zinvolle avond.

Beste allemaal,

Een woord van dank van de Locatiedraadvoorzitter, Ton van de Boogaart… lees hier

Wat ziet u?

Neo-Rauch-Gewitterfront-2016-Collectie-Museum-de-Fundatie-Zwolle-Heino-WijheOp 6 november stelde Ben Pieper deze vraag, terwijl wij kijken naar Gewitterfront (Onweersfront) van de Duitse kunstenaar Neo Rauch. Kijken zonder oordelen, het gaat niet iedereen natuurlijk af, maar zo mooi als het lukt, zonder te oordelen naar elkaar te kijken en te luisteren. Een leerzame avond, waarin je meer begrijpt van profeten, de Bijbel en hoe je met elkaar kunt omgaan. Leren in de zin van informatie en ervaren. Het is een opening die Ben geeft, de nieuwsgierigheid die hij wekt zet in beweging, werkt door lang na deze avond. Misschien weer eens terug gaan, musea her bezoeken met een andere blik, de Bijbel lezen met een ander begrip, mensen weer ontmoeten met een … open mind.

Maandag 27 november is Ben er weer, schuif aan,  u heeft er heel lang plezier van (aanmelden kunt u hier).

Eerste zondag van Advent

door Kapelaan K.Donders

In deze steeds donker wordende dagen beginnen we met de eerste zondag van de Advent onze opgang naar het Geboortefeest van Jezus Christus. Deze bijna vier weken van toeleven naar … lees verder

Onbevlekte ontvangenis van Maria

Op donderdag 7 december vieren staan wij in de liturgie aan de vooravond van het Hoogfeest van Maria Onbevlekt Ontvangen. Met dit feest eren wij … lees verder

Voorafgaand aan de Avondeucharistie van 7 december wordt om 18.55 uur de H. Rozenkrans gebeden in de kerk.

Zo gezellig kan het zijn

IMG_1131 (2) - Copy.jpg

Geamuseerd door het pianospel van Martine, drinken we koffie, eten een puntje, praten over alles wat ons raakt, verwonderd of … gewoon wat ons bezig houdt.

De vrijdagochtend koffietijd, georganiseerd door Diakonie, zo zou ons Catharijnecentrum iedere dag open moeten zijn: mensen ontmoeten, verbinden met elkaar en … lees verder

Maar dat boord, dat kan echt niet meer!IMG_1135
Dat moet uitstralen wie we willen zijn, in plaats wie we zijn geweest.

 

Hoe kijken nieuwe generaties naar ons?

Naar mate we grijzer worden, vinden we het wel prettig die vertrouwde omgeving. Als je er naar vraagt zegt men: “het ziet er toch prima uit, ons Catharijnecentrum, je had vroeger eens …”

Maar vroeger is nu, in de ogen van jongeren in de leeftijd 20 tot 50. Als onze kinderen weer eens mee gaan, een bezoeker eens binnen wandelt, dan zien ze geen vroeger, ze zien nu. En ons nu straalt de vertrouwde sfeer van toen uit, niet de dynamiek van de toekomstige generaties. Willen wij een geloofsgemeenschap zijn waar jongeren zich ook thuis voelen, zullen we mee moeten met de tijd. Maar hoe ziet een multifunctioneel Catharijnecentrum er uit waar alle generaties zich thuis kunnen voelen, waar we gezellig samen kunnen zijn en ook met 80 mensen een lezing bij willen wonen?

We vroegen het jongeren, studenten van Nimeto.
2 weken werkten ze 15 verschillende ontwerpen uit. Prachtig als je ziet hoe mooi het kan zijn, voor ons en de toekomst.
Volgende nieuwsbrief meer, ondertussen: iemand een idee voor een beter boord?

Bedevaart, doen of niet?

Samen met Pastoor Harrold Zemann naar Lourdes: Op woensdagavond 20 december is er een informatieavond. … lees verder
Waarom gaan?
Op 12 januari organiseren we een Zincafé avond in het Catharijnecentrum over ‘Lourdes, waarom’ , waar Fred Kok, Jan Blom en ..  er een gezellige informatieve, interactieve avond van maken, natuurlijk niet alleen babbelen, ook knabbelen en een drankje; … lees verder
Of liever op bedevaart naar Assisi en Rome?  Ook dat kan! In september 2018 organiseert de Lucasparochie ook een tiendaagse bedevaart naar Assisi en Rome, … lees verder

Met vriendelijke groet

Omdat ik  veel aangetrouwde reformatorische familie  en vrienden heb, lees ik regelmatig  wat bladen uit die hoek. Ik kwam bijgaand artikel tegen in het blad van de reformatorische studentenvereniging Depositum Custodi. Dit artikel sprak mij  heel erg aan.  Zeker ook, vanwege feit dat wij een  minderheid vormen in  onze regio en dus ook zeker veel parochianen in een gelijke situatie zitten als ik.

Met vriendelijke groet!

Fred Marks

klik hier voor het artikel

Candlelight en Lichtjesviering die niet door ging

door Rudi Krösschell

Een prachtig plan, een speciale, extra gezinskerstviering met een promotiecampagnestart op Candlelight. Alles was er klaar voor, iedereen werkte van harte mee, hadden er zin in een fantastische gezinsviering te organiseren, met een jeugdkoor reünie, blaasensembles, kerstverhalen, …  we wilden er staan, gericht op diegenen die anders niet naar de kerk gaan of zoekende zijn.  Een nobel doel, toch gaat het niet door, we kregen geen ruimte, andere belangen.
In de sfeer van kerst de vrede bewaard, maar het voelt niet goed, zeker nadat ik thuis schampere opmerkingen kreeg dat ik bij een ‘beetje’ weerstand niet voor mijn geloof wil vechten. Mea Culpa. Ik heb beloofd dat ik volgend jaar er alles aan zal doen om het dan wel door te laten gaan.

De lichtjes kunnen aan

kerstboomVorig jaar rond kerst vroeg ik mij af waarom ons kerkplein er zo donker bij lag. De feestelijk verlichte winkelstraten tekende ons plein somber, terwijl binnen er zo veel warmte is te vieren.

Een plan ontstond. Het leek eerst financieel niet haalbaar, maar door de bijdrage van de Barneveldse Middenstandsvereniging, is afgelopen dinsdag elektriciteit aangelegd aan beide kanten van ons plein.

Bij Wencop mogen we een prachtige boom voor op het plein uitzoeken, onze vertrouwde Henk Schut gaat hem zelf zagen, het wordt weer … de lichtjes kunnen aan! Bedankt middenstand, Wencop, Henk , …

Rudi Krösschell

 

The good lie

good lie

Het is weer Zincafé filmavond, vrijdag 8 december.

Gezellig en zinvol.

Hier leest u er alles over en kunt u ook aanmelden.