uitslag

Onderdeel van de Vredesweekactie was de bijbelkoek bakwedstrijd.IMG-1591

Uitgangspunt een recept, waarvan je de ingrediënten in de Bijbel kon vinden (zie ook). Natuurlijk mocht je daarop aanvullen en aanpassen.

Er was een leuke prijs mee te winnen, dus een eerlijke, deskundige jury noodzakelijk. We hebben Huub Oudshoorn bereid gevonden, die zich graag voor het goede doel inzette. Omdat bakken een vak apart is, heeft Huub bakker Jaap van de Veer mee gevraagd. Geweldig hoe zij keurden, voelden, de geur op snoven en proefden natuurlijk. Het werd voor alle aanwezigen daardoor ook een heel leerzame ochtend, want ze vertelde hoe je de structuur, de smaak en de vorm kon verbeteren.

Uiteindelijk kan er maar een de winnaar zijn, hoewel de resultaten dicht bij elkaar lagen. De keuze viel op de bijbelkoek van Anja. Zij won daarmee een chocolade huisje, specifiek voor de wedstrijd gemaakt door Choco & zo als symbool voor de huizen die weer opgebouwd moeten worden. Verguld met het resultaat schonk Anja haar prijs weer aan de Vredesactie om te verkopen voor het goede doel.

IMG-1603