van de locatieraad

door Ton van den Bogaart

Leden van de Technische Commissie hebben de afgelopen weken banken voor en achter in de kerk ingekort en hebben zij de vloertegels gelegd om de vloer weer aan te laten sluiten bij de rest in de kerk. Dit alles om meer ruimte te maken voor ons zangkoor en om het te communie te gaan soepeler te laten verlopen. Achter in de kerk hebben we nu meer ruimte om uitvaarten waardiger te laten verlopen. Het resultaat mag er zijn en het was net op tijd klaar voor de uitvaart van An van Dalen. Een al langer gekoesterde wens is hiermee in vervulling gegaan.

De ringleiding is verbeterd. Het was duidelijk dat het systeem niet goed functioneerde bij de moderne gehoorapparaten Het bleek dat naast een aanpassing er een versterker vervangen moest worden. Bij elkaar een tegenvaller van zo’n € 1.600. De eerste ervaringen, ook weer bij de uitvaart van An van Dalen en van zondag 3 maart, zijn zonder meer goed te noemen. Het ringleidingsysteem functioneert nu zoals het zou moeten. Mensen met een gehoorapparaat kunnen nu de diensten goed volgen zoals het hoort.

Ook is de microfoon in de Catharijnezaal in orde gemaakt. Het bleek dat het snoer slecht was, dat is vervangen. En nu maar voorzichtig doen want zo’n snoer is kwetsbaar. Verder is de tweede microfoon terug gevonden. Deze was zeer slordig opgeborgen: hij lag verstopt onder in een doos met een berg snoeren erop! Dat bedenk je toch niet ….

Verder hebben we eindelijk toestemming gekregen om de toiletten en het halletje in het Catharijnecentrum op te knappen. Op dit moment zijn we een planning aan het opstellen want de diensten en het gebruik van het Catharijnecentrum moeten zo goed mogelijk door kunnen gaan. Het zal tijdens de uitvoering ongetwijfeld tot enig ongemak leiden, wij vragen daarvoor jullie begrip.

Om kosten te besparen willen we zoveel mogelijk met eigen mensen doen. Het vakwerk zoals het installeren van de toiletten en het tegelwerk moet natuurlijk door vaklui gedaan worden: het moet er weer de nodige jaren goed uitzien en goed werken. Het sloopwerk en het puinruimen daar kan de Technische Commissie daar best wat hulp bij gebruiken. Het helpt ook om de tijdsduur zo kort mogelijk te houden. We hopen 8 april te kunnen beginnen.
Als je mee wilt helpen graag aanmelden bij Hans van Blokland dan houden hij en Maico Kramer er met hun planning rekening mee.