Vredesweek 2017 in Barneveld

Ingezonden: Gerard van Lanen

Bak voor vrede!   Doe mee

De VREDESWEEK is dit jaar gepland van 16 tot en met 24 september. In Barneveld willen we dat niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom heeft de Diaconie/ Caritas organisatie van de St. Catharina geloofsgemeenschap een actie bedacht om daar aandacht aan te geven.loesje vrede

Op 16 september wordt een markt georganiseerd op het Kerkplein van de Catharinakerk (bij slecht weer in het Catharijnecentrum) waar koeken en koekjes verkocht worden. De bedoeling is dat iedereen in de Gemeente Barneveld mee kan doen om geld in te zamelen voor het project van vluchtelingenwerk internationaal in Mosul Irak voor hulp bij de wederopbouw van de woningen van getroffen bewoners die enkele jaren gevlucht waren voor het geweld van IS (Islamitische staat).

WAT IS ER AAN DE HAND IN MOSUL?

In 2011 brak de burgeroorlog in Irak uit, wat verder bijdroeg aan de spanningen in de regio. IS profiteerde van deze spanning en begon aan een opmars. In rap tempo namen ze Iraakse steden in en riepen ze een kalifaat uit in delen van Irak en Syrië. Vele honderdduizenden mensen sloegen op de vlucht uit angst voor de lijfstraffen, vervolgingen en gedwongen bekeringen. Nu IS verjaagd is uit deze stad keren steeds meer inwoners terug en ontdekken dat veel woningen vernield of weggevaagd zijn. Er is niets meer over van de mooie stad van voor de hun vertrek.

IEDEREEN KAN IETS VOOR VREDE DOEN!

Met die gedachte wordt in de derde week van september de nationale Vredesweek georganiseerd en willen we in Barneveld daar aandacht aan geven.
We leven in roerige tijden. Juist nu groeit het besef dat vrede niet vanzelfsprekend is. De beelden van vluchtelingen en oorlog en groeiende polarisatie in ons eigen land onderstrepen het belang dat we ons moeten inzetten voor vrede. De Vredesweek is hét moment om samen in actie te komen. Samen laten we zien dat het anders kan. Doet u ook mee? lees meer

Terug naar de nieuwsbrief