Weer vieringen in de Catharina- en Odulfkerk

Eindelijk mogen we weer vieringen houden in onze eigen kerken. De eerste was op 2 augustus. In Odulf was de eerste zaterdag 5 september. Op 5 september werd tevens feestelijk herdacht dat Odulf 50 jaar geleden door kardinaal Alfrink in gebruik is gesteld.

Bijgaand een fotografische impressie van 23 augustus. Dit was tevens de zondag dat onze nieuwe priester Johan Rutgers de eucharistie celebreerde. Als attentie kreeg hij een fles “Jubileumwijn”.

Hoe zijn de vieringen in de Catharinakerk georganiseerd?

Op de eerste plaats dient iedereen zich aan de RIVM-regels te houden (dus 1,5 meter afstand bewaren, ontsmetten, niet ziek) en aan het protocol voor gelovigen zoals dat in de Lucasbrief heeft gestaan.

Er mag een maximaal aantal kerkgangers in onze kerk. De plaatsen zijn gemarkeerd. Ook zijn er vrijwilligers die het een en ander begeleiden.

Om dit alles in goede banen te leiden dient iedereen die een viering wil bezoeken zich in de week voor deze dienst moet aanmelden.

Dit aanmelden dient te gebeuren via emailadres: reserverenrkbarneveld@gmail.com. Als je niet kunt mailen dan kun sms-en of Whats appen naar 06 13 42 64 32. Als het echt niet anders kan kun je ook naar dit telefoonnummer bellen. Sonja Rippen houdt bij hoeveel mensen zich hebben aangemeld. Zodra de kerk vol zit krijg je een melding.

 

Koffie drinken

Koffie drinken is een belangrijk onderdeel van het gemeenschap zijn. De informele contacten en de gezelligheid zijn o zo belangrijk voor ons allemaal. In het Catharijne centrum is het lastig de 1,5 meter afstand te realiseren. Daarom gaan we koffie drinken op het kerkplein als het weer het toelaat! Dat moeten we per week bekijken. De locatieraad zal per week aangeven of er koffie gedronken kan worden. Het lijkt ons heerlijk om lekker in het zonnetje met elkaar daar te vertoeven.

Kinderopvang

“Laat de kleintjes tot mij komen.” Wie kent deze uitspraak van Jezus niet? Daarom is er elke zondag kinderopvang. Je kind wordt door de leiding van de kinderopvang opgehaald bij de ingang van de kerk en daar na afloop van de viering weer terug gebracht. Ook hier geldt voor volwassenen 1,5 meter afstand en ontsmetten.

Andere activiteiten

Wat betreft andere activiteiten zijn we nog aan het nadenken en overleggen met het parochiebestuur hoe dat te organiseren. Wel gaan we in Barneveld weer op dinsdagochtend om 9:30 h. weer een eucharistie vieren. Ook willen we de Catharinakerk op de eerste zaterdag van de maand weer openstellen voor gebed en meditatie en als er een priester is ook de biecht.

Zodra we meer duidelijkheid over onze activiteiten hebben informeren wij je.

We hopen velen van jullie bij een van de vieringen en activiteiten te ontmoeten om weer eens gezellig bij te praten.

 

 

De locatieraad en de pastoraatsgroep